• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
16

۱۵ هزار هکتار کشت گلخانه ای در استان کرمان ایجاد می‌شود

  • کد خبر : 9400
  • 01 دی 1398 - 12:55
۱۵ هزار هکتار کشت گلخانه ای در استان کرمان ایجاد می‌شود

معاون اقتصادی استانداری کرمان گفت: با سازو کارهای انجام گرفته در راستای صرفه جویی و حفظ منابع آبی از صندوق توسعه ملی اعتبارات لازم در نظر گرفته شده تا متقاضیان بتوانند ۱۵ هزار هکتار گلخانه را دراین استان ایجاد کنند. محمدعلی دهقان روز شنبه در شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی با محوریت […]

معاون اقتصادی استانداری کرمان گفت: با سازو کارهای انجام گرفته در راستای صرفه جویی و حفظ منابع آبی از صندوق توسعه ملی اعتبارات لازم در نظر گرفته شده تا متقاضیان بتوانند ۱۵ هزار هکتار گلخانه را دراین استان ایجاد کنند.

محمدعلی دهقان روز شنبه در شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی با محوریت بررسی روند تسهیل در توسعه شهرستان رفسنجان افزود:  چنانچه هر کشاورز بهره بردار یک متر مکعب آب صرفه جویی کند می تواند برای راه اندازی گلخانه تسهیلات ارزان قیمت دریافت کند.

وی ادامه داد: این وام بدون سود خواهد بود تا با ایجاد ۱۵ هزار هکتار گلخانه در استان کرمان حداقل ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی شود.

وی افزود: سال جاری که ۳۵ درصد یک سال نرمال تولید پسته رفسنجان بود حدود ۴ هزار میلیارد تومان فروش پسته داشتیم که اگر برای شهرستان ۲ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شده باشد یکهزار میلیارد تومان آماده سرمایه‌ گذاری است، مردم باید به صنعت اعتماد کنند و سرمایه ‌های خود را به این بخش وارد کنند.

دهقان با اشاره به اینکه شرکت های خرد می توانند وارد بورس شوند بیان کرد: حتی پروژه‌ها را می ‌شود وارد بورس کرد پیشنهاد می‌ کنم سرمایه ‌گذاری ‌های که شده وارد بورس شود تا منابع سرگردان داخل شهر و استان را به سمت صنعت بیاوریم چون با این سرمایه‌ ها کار صنعتی توسعه می‌یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: در ۱۰ سال گذشته بورس هم از سکه، هم طلا و هم زمین بازدهی بیشتری داشته کسی که ارز می ‌خرد تولید را راکد می ‌کند اما در بورس کمک به صنعت و اشتغالزایی است و پول دست اهل فن می‌ افتد.

دهقان افزود:  ۸۰ درصد اراضی کشاورزی استان کرمان فاقد سند هستند که این مهم باید بررسی و برای اراضی سند صادر شود تا کشاورزان از مزایای ان از جمله دریافت تسهیلات بهره مند شوند.

رئیس اداره استاندارد شهرستان رفسنجان هم در این نشست بیان کرد: در مجموع ۲ هزار و ۸۳۳ استاندارد بین المللی در مورد موضوعات مختلفی از جمله کشاورزی، صنایع نوآورانه، آب و فاضلاب، سلامت و غیره وجود دارد که این استاندارد ها برای استفاده نوشته شده اند.

ناهید سربازپور افزود:  امسال در مورد آفت زدگی محصول پسته اشکالاتی وجود داشت هرچند اگر به استاندارد کُدِکس، که از سال ۱۹۸۱ در مورد پسته نوشته شده است و درصد استاندارد آفت زدگی پسته در  آن ۴ است توجه شود مشکلی به وجود نخواهد آمد اما آفت زدگی پسته امسال افزایش داشت و این افزایش امکان به خطر انداختن سلامت افراد را دارد که لازم است تحقیقاتی در این باره انجام شود.

سربازپور افزود: در مورد نهاده های کشاورزی هم که تولید آن موجب اشتغالزایی می شود کاری مفید است اما  مصرف نادرست آن و کیفیت پایین این نهاده ها، باقیمانده سموم در محصول را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: سال ۹۳ صادرات پسته بدون در نظر گرفتن باقیمانده سموم در پسته انجام شد اما در آینده دغدغه کشورهایی که این محصول را از ایران خریداری می کنند باقیمانده سموم در پسته خواهد بود که لازم است در این راستا آزمایشگاه کنترل کیفی در رفسنجان که ۷۰ درصد آن اجرایی شده، با کمک ۳ دستگاه جهاد کشاورزی، پژوهشکده پسته کشور و دانشگاه ولیعصر رفسنجان تکمیل شود و بودجه یک میلیارد تومانی را اختصاص دهند.

سرباز پور گفت: سازمان ملی استاندارد اعلام کرده است که سازمان استاندارد ملی پسته و خرما در استان کرمان به مرکزیت رفسنجان راه اندازی شود که اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد تومان نیاز است که اگر این سازمان راه اندازی شود سموم باقیمانده محصولات اندازه گیری می شود.

لینک کوتاه : https://sirjannews.ir/?p=9400

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام های بسیار طولانی منتشر نخواهد شد.