• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
6
مدیر گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

مصرف قارچ های فله‌ای خطرآفرین است

  • کد خبر : 2913
  • 05 خرداد 1397 - 14:03
مصرف قارچ های فله‌ای خطرآفرین است

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست از خرید و مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری کنند. حمیدرضا گلزاری گفت: قارچ مصرف شده توسط افرادی که طی ماه اخیر در استانهای مختلف جان خود را از دست داده اند بر اساس اعلام ستاد مرکز اطلاع […]

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست از خرید و مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری کنند.

حمیدرضا گلزاری گفت: قارچ مصرف شده توسط افرادی که طی ماه اخیر در استانهای مختلف جان خود را از دست داده اند بر اساس اعلام ستاد مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و داروی کشور و با توجه به علائم گزارش شده از انواعی بوده که تا حدودی به قارچ های خوراکی شباهت داشته و می تواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.
وی به مردم توصیه کرد: از مصرف قارچ های خود رو مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنه درختان (خصوصا درختان خشک) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند خودداری کنید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: شهروندان فقط قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت قرار دارد مصرف کنند.
گلزاری تاکید کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن و بر اساس خصوصیات ظاهری مثل رنگ، بو، مزه، شکل و قوام آن بسیار مشکل و فقط توسط کارشناسان و متخصصان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است لذا به تشخیص افراد عادی در تشخیص انواع سمی قارچ از انواع خوراکی آن توجه نکنید.
گلزاری خاطر نشان کرد: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانواران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ ها برای انسان نیست.
وی تاکید کرد: هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه، در پاسخ به اینکه آیا سموم با حرارت از بین می روند گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها در برابر گرما مقاوم است و با فرآیندهای آماده سازی و پختن غذا مثل کباب کردن، آبپز کردن، سرخ کردن، بخار پز گردن و غیره از بین نمی روند.
وی به مردم توصیه کرد: در صورت بروز نشانه ها و علائم گوارشی مثل اسهال، استقراغ و تهوع پس از مصرف قارچ خوراکی، هرچه سریع تر بیمار را به مراکز تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید.
وی افزود: در صورتی که علائم گوارشی به صورت تاخیری یعنی با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته قارچ ها مسمومیت به مراتب بیشتری دارند و منجر به نارسایی های کبدی و حتی مرگ می شوند.
گلزاری گفت: در صورت امکان نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

لینک کوتاه : https://sirjannews.ir/?p=2913

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام های بسیار طولانی منتشر نخواهد شد.