• درباره ما
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • تماس با ما
Facebook Twitter Youtube Eaparat Whatsapp Eeitaa
  • خانه
  • سیرجان
    • حوادث
    • ورزشی
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
  • استان
    • شهربابک
    • بافت
    • بردسیر
    • ارزوئیه
    • رابر
    • پاریز
  • ایران
    • حوادث
    • سیاسی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • اجتماعی
  • ورزش
    • فوتبال
    • والیبال
    • بسکتبال
    • کُشتی
    • سایر ورزش‌ها
  • بین‌الملل
  • یادداشت
  • گزارش
  • گفت‌وگو
  • خانه
  • سیرجان
    • حوادث
    • ورزشی
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
  • استان
    • شهربابک
    • بافت
    • بردسیر
    • ارزوئیه
    • رابر
    • پاریز
  • ایران
    • حوادث
    • سیاسی
    • اقتصادی
    • فرهنگی
    • اجتماعی
  • ورزش
    • فوتبال
    • والیبال
    • بسکتبال
    • کُشتی
    • سایر ورزش‌ها
  • بین‌الملل
  • یادداشت
  • گزارش
  • گفت‌وگو
جستجو

حذف ۴ صفر از پول ملی ۲ تا ۵ سال زمان می برد

  • شناسه خبر: 11117
  • تاریخ و زمان ارسال: 15 اردیبهشت 1399 ساعت 13:18

رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره شایعاتی مبنی بر اثر حذف چهار صفر در تورم کشور گفت: ما مطمئنیم حذف چهار صفر هیچ تاثیری در نرخ تورم ندارد زیرا تورم در اینجا علت است نه معلول که ناشی از تورم مزمن چندین دهه گذشته می باشد.

به گزارش ایرنا،« عبدالناصر همتی» روز دوشنبه در بررسی لایحه اصلاح چهار صفر از پول ملی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به کاهش کارایی پول ملی که در نتیحه تورم مزمن و انباشته پنج دهه اخیر اتفاق افتاده، باعث شده تا در واقع پول ملی که به عنوان ریال نامیده می شود، در جامعه کاربرد نداشته باشند.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه استفاده از دینار سالها است که در جامعه ما وجود خارجی ندارد، اظهارداشت: اکنون با عدم استفاده از ریال و دینار، عرف اصلی جامعه تومان شده و تا آنجا که مردم چک پول های ۵۰ هزار تومانی را ۵۰ تومان و اسکناس ۱۰ هزارتومانی را ۱۰ تومان می خوانند.

همتی با اشاره به اینکه حذف چهار صفر برای هماهنگی با عرف جامعه است از مجلس شورای اسلامی خواست تا لایحه دولت که با فوریت در مهرماه سال گذشته تصویب شد اکنون نیز با فوریت به تصویب برسد.

سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان صرف امحای یک میلیارد اسکناس می شود

رییس کل بانک مرکزی درباره هزینه بالای چاپ و امحای اسکناس در کشور گفت: اکنون هشت میلیارد اسکناس در کشور موجود است که از این میزان پنج میلیارد مربوط به اسکناس های زیر دو هزارتومان می شود در حالی که ما با این تغییر می توانیم سکه های دو تومنی که در واقع دو هزارتومانی قبلی و سکه های یک تومنی که هزار تومانی قبلی است، را به صحنه آورده و در جربان بیندازیم.

وی با بیان اینکه اکنون مسکوکات کشور ما از رده خارج شده است، افزود: در صورت بکارگیری از مسکوکات، استهلاک کاهش می یابد زیرا سالانه یک میلیارد اسکناس با هزینه سنگین ۴۰۰ میلیارد تومانی امحا می شود.

همتی از سوی دیگر به افت حیثیت پول ملی کشور در جهان اشاره کرد و اظهارداشت: رابطه پول ملی ایران ریال با دلار و یورو با رقم قابل توجهی معادل ۰.۰۰۰۰۰۶ اختلاف دارد که بیانگر ارتباط ضعیف پول ایران با ارزهای جهانی است.

وی سرانه مصرف اسکناس در جهان را پایین و مسکوکات را سه رقمی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ عنوان کرد و گفت: این درحالی است که سرانه مصرف اسکناس در ایران ۱۰۲ و سرانه مسکوکات ۲۶ است که اختلاف رقم قابل توجهی است.

وی درباره شایعاتی مبنی بر اثر حذف چهار صفر در تورم کشور گفت: ما مطمئنیم حذف چهار صفر هیچ تاثیری در نرخ تورم ندارد زیرا تورم در اینجا علت است نه معلول که ناشی از تورم مزمن چندین دهه گذشته می باشد.

همتی وظیفه بانک مرکزی را تسهیل مبادلات بازرگانی مردم دانست و افزود: بانک مرکزی از طریق نظام پرداخت باید این تسهیل را انجام بدهد بنابراین این لایحه حدود ۱.۵ سال پیش برای کارهای کارشناسی ارایه شد و یکسال در کمیسیون اقتصاد روی ان بحث می شود که نتیجه در دو کمیسیون اصلی اقتصاد و فرعی برنامه بودجه موجب تصویب این لایحه شد.

وی با تاکید براینکه تغییر پول ملی و حذف چهار صفر تدریجی انجام خواهد شد گفت: به طور حتم پس از اماده سازی امکانات برای پذیرش آسان تر مردم به تدریج این امر اجرایی می شود تا هر دو پول به موازات هم تغییر کنند.

حذف چهار صفر پول ملی دو تا پنج سال زمان می برد

رییس کل بانک مرکزی اظهارداشت: به طور مجدد هیات وزیران لایحه حذف چهار صفر از پول ملی را بررسی کردند به طوری که در پی این اقدام پول ملی ایران تومان و آفش قران خواهد شد یعنی یک تومان معادل ۱۰۰ قران و یک تومان معادل ۱۰ هزار ریال سابق خواهد شد.

همتی پیش بینی کرد: حداکثر زمان برای تغییر پول ملی از سوی کمیسیون اقتصاد بین دو تا ۵ سال بسته به شرایط و اماده سازی امکانات است.

وی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد با رای مثبت به کلیات این لایحه با بانک مرکزی در جهت روان سازی مبادلات و نظام پرداخت های کشور همکاری کنند و در جزئیات لایحه اگر نکاتی بود اصلاحات صورت خواهد گرفت.

حذف صفر پول

مطالب مرتبط

تولید و فروش چشمگیر گل گهر در شش ماهه اول سال

آگهی مناقصه ۰۴/۱۱۴۰ ق

در ارزیابی “دهمین اجلاس انتخاب ملی”

دریافت تندیس جایزه ملی مدیریت انرژی توسط شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

آگهی مزایده ۰۴/۱۱۷۴ ق

در راستای کاهش مصرف انرژی در تولید آهن اسفنجی

محیاپور مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر شد

آگهی مناقصه ۰۴/۱۱۲۹ق

لغو پاسخ

جدیدترین اخبار

آرشیو خبر ها
  • آخرین اخبار 10 مهر 1404

    تولید و فروش چشمگیر گل گهر در شش ماهه اول سال

  • آخرین اخبار 31 شهریور 1404

    آگهی مناقصه ۰۴/۱۱۴۰ ق

  • آخرین اخبار 31 شهریور 1404

    در ارزیابی “دهمین اجلاس انتخاب ملی”

  • آخرین اخبار 26 شهریور 1404

    دریافت تندیس جایزه ملی مدیریت انرژی توسط شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

  • آخرین اخبار 23 شهریور 1404

    آگهی مزایده ۰۴/۱۱۷۴ ق

  • آخرین اخبار 22 شهریور 1404

    در راستای کاهش مصرف انرژی در تولید آهن اسفنجی

  • آخرین اخبار 5 شهریور 1404

    محیاپور مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر شد

  • آخرین اخبار 26 مرداد 1404

    آگهی مناقصه ۰۴/۱۱۲۹ق

  • گزارش 25 مرداد 1404

    گزارش تصویری غرفه “نقش شیدایی”

  • گزارش 23 مرداد 1404

    خدمات سلامت به جاماندگان اربعین حسینی در سیرجان همزمان با پیاده روی حرم تا حرم امامزاده علی (ع)

پربازدیدترین اخبار ها

  • بازدید: 9,476 بازدید اطلاعیه جهت آموزش نوبت دهی و استفاده از خدمات بیمارستان فاطمه‌الزهرا(ع)
  • بازدید: 2,712 بازدید معرفی بیمه‌های تکمیلی طرف قرارداد با بیمارستان تخصصی فاطمه‌الزهرا(س)
  • بازدید: 1,268 بازدید این خودرو شاید پیکان جدید باشد
  • بازدید: 1,120 بازدید بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی فاطمه‌الزهرا( فراگیر سلامت)
  • بازدید: 839 بازدید سیرجانی‌ها در حال ساخت استادیوم سوم!
  • بازدید: 788 بازدید برنامه هفته اول خرداد ماه۱۴۰ پزشکان درمانگاه بیمارستان تخصصی فاطمه‌الزهرا(س) فراگیر سلامت
  • بازدید: 611 بازدید حضور دکتر مرتضی دانائیان،فوق تخصص قلب جنین، کودکان و نوجوانان برای اولین بار در سیرجان

اوقات شرعی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد

دسترسی سریع

  • برنامه پروازی و حرکت قطارها
  • تبلیغات
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • برنامه پروازی و حرکت قطارها
  • تبلیغات
  • تماس با ما
  • درباره ما

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Youtube Whatsapp Telegram Instagram