• امروز : سه شنبه - ۲۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 10 September - 2024
32

با سفر به کفه نمک سیرجان به دشت سفید قدم بگذارید

  • کد خبر : 14146
  • 19 بهمن 1400 - 10:27
با سفر به کفه نمک سیرجان به دشت سفید قدم بگذارید

استان کرمان تنها به کویر شهداد و گندم بریان خلاصه نمی شود بلکه این استان چهار اقلیم ویژگی های بسیار دیگری از جمله کفه نمک سیرجان هم دارد. مردم محلی می گویند کفه نمک سیرجان چهاردهم ماه دیدن دارد، چون ماه به سطح آن می تابد و نمک ها را روشن و دیدنی می کند.این دشت […]

استان کرمان تنها به کویر شهداد و گندم بریان خلاصه نمی شود بلکه این استان چهار اقلیم ویژگی های بسیار دیگری از جمله کفه نمک سیرجان هم دارد. مردم محلی می گویند کفه نمک سیرجان چهاردهم ماه دیدن دارد، چون ماه به سطح آن می تابد و نمک ها را روشن و دیدنی می کند.این دشت سفید و مملو از نمک ۳۵ هزار هکتاری در مسیر سیرجان به سمت شیراز شکل گرفته است و در ۲۷ کیلومتری جاده سیرجان و در نزدیکی روستای خیرآباد قرار دارد.

سطح کفه نمک سیرجان در فصل کم آبی پر از نمک های ورم کرده است که از درون شکاف خورده اند و رد موج های خشک شده از کف دریا در آن به جا مانده است. 

دشت و پلایای سیرجان از جنوب به جاده بندرعباس از شمال به شهر بابک از شرق به ارتفاعات بردسیر و از غرب به جاده شیرازی ختم می شود. پلایا یک لغت اسپانیایی است و معنی ساحل می دهد که به مرور تغییراتی در مفهوم آن صورت گرفته و امروزه به معنی یک حوضه مرکزی یا یک چاله داخلی کویری استفاده می شود.

آب و هوای این منطقه نیمه بیابانی، خشک است. طبق آمار هواشناسی متوسط بارندگی سیرجان ۱۳۶ میلیمتر در سال است. رودخانه های لاشور، حسین آباد مامان، سرخ، بلورد و تنگوئیه وارد این منطقه می شوند. این رودخانه ها فصلی بوده و در مواقع طغیان فعال هستند که باعث تشکیل مخروط افکنه های مختلف داخل دشت شده اند.

با وجود آنکه این منطقه به عنوان باتلاق نمک و یکی از بزرگترین ذخیره گاه های نمک کشور شناخته شده اما با بارش باران، در عرض چند ساعت کویر سیرجان به دریاچه ای بزرگ و مواج تبدیل می شود و مردم از شهرهای مختلف استان کرمان و فارس به دیدنش می آیند. دور تا دور دریاچه کفه نمک سیرجان را کوهستان ها محاصره کرده اند.

این بخش از کویر سیرجان یکی از پست ترین مناطق استان کرمان است که در فصل بهار و زمستان با تبدیل شدن به دشت نمک ایران، گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند.

قدیمی‌ترین سند تاریخی درباره‌ی سیرجان نوشته‌ی ابن اثیر است که در آن به کوه تمبور و عبادتگاه گشتاسب یکی از پادشاهان قدیم ایران اشاره‌ شده که در حال حاضر در مشرق سیرجان قرارگرفته و به همین نام هم مشهور است. مسیر سیرجان تا دریاچه کفه نمک پر از باغ های پسته است که با رسیدن ماه شهریور وقت برداشت محصول هم می رسد. درخت پسته بعد از سه سال ثمر می دهد و حدود ۱۵ سال عمر می کند. 

برای رفتن به دریاچه نمک سیرجان می توان دو مسیر را انتخاب کرد. یکی جاده خاکی شهر سیرجان به سمت روستای شریف آباد و دیگری مسیر آسفالته سیرجان به نیریز که از جنوب کویر می گذرد.

بهار، اوایل پاییز و زمستان بهترین زمان برای بازدید از دریاچه کفه نمک سیرجان است.

لینک کوتاه : https://sirjannews.ir/?p=14146

برچسب ها

نوشته‌های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام های بسیار طولانی منتشر نخواهد شد.