به نقل از انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران؛ یکی از اقدامات روزمره افراد، خرید نان و عملیات مربوط به آن است که میتواند یکی از راههای شیوع و ابتلای افراد گروههای حساس باشد؛ در این دستورالعمل روش خرید امن نان ارائه میشود.
۱- پیش از پوشیدن لباسهای بیرون در منزل، سفره نان (پشت پلاستیکی-رو پارچهای) تمیزی را به صورت تا شده آماده کنید، به نحوی که روی پلاستیکی آن بیرون قرار گیرد.
۲- لباسهای بیرون را بپوشید و با دست غیر غالب سفره نان را بردارید.
۳- از دست غالب برای پوشیدن کفش، باز و بسته کردن درب منزل و غیره استفاده کنید.
۴- در نانوایی با همان دستِ غالب (آلوده) امور پرداخت را انجام دهید.
۵- سفره خود را با دستِ غیرغالب (تمیز) بر پیشخوان پهن کنید.
۶- از نانوا خواهش کنید نانها را با انبر بر روی سفره شما قرار دهد. البته حتی اگر با دست هم نان را به شما تحویل دهد انتظار میرود گرمای نان ویروسها را از بین ببرد به شرط آن که نان واقعا داغ باشد.
۷- لبههای سفره را با دست غیرغالب (تمیز) جمع کنید و نانها را پوشانده و بردارید.
۸- همچنان نانها را فقط با دست تمیز تا منزل حمل کنید.
۹- در منزل بدون تماس دادن سفره با میز، از گوشهی سفره گرفته و نانها را بر روی میز که پیش از این سطح آن تمیز و ضد عفونی شده است و یا سبد مخصوص نان خالی کنید.
۱۰- سفره نان را در سبد لباسهای در انتظار شستشو قرار دهید.
۱۱- لباسهای بیرون خود را از تن خارج کنید و دستهای خود را به شیوه صحیح بشویید.