• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
2

استهلال هلال ماه شوال ۱۴۴۳ در آسمان ابری و غبارآلود

  • کد خبر : 14520
  • 10 اردیبهشت 1401 - 9:33
استهلال هلال ماه شوال ۱۴۴۳ در آسمان ابری و غبارآلود

رصدگر هلال ماه افزود: لحظه مقارنه ماه و خورشید برای هلال شوال ۱۴۴۳ قمری در ساعت ۵۸ دقیقه بامداد یکشنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ رخ‌ می‌دهد. گروه‌های رصدی برای استهلال هلال ماه شوال در حالی از ۱۱ اردیبهشت‌ ماه به مناطق اعزام می‌شوند که با جوی ابری و غبارآلود مواجه هستند. علی ابراهیمی سراجی، رصدگر هلال […]

رصدگر هلال ماه افزود: لحظه مقارنه ماه و خورشید برای هلال شوال ۱۴۴۳ قمری در ساعت ۵۸ دقیقه بامداد یکشنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ رخ‌ می‌دهد.

گروه‌های رصدی برای استهلال هلال ماه شوال در حالی از ۱۱ اردیبهشت‌ ماه به مناطق اعزام می‌شوند که با جوی ابری و غبارآلود مواجه هستند.

علی ابراهیمی سراجی، رصدگر هلال ماه و عضو ستاد استهلال استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بررسی رؤیت‌پذیری ماه قمری در شامگاه روز ۲۹ هر ماه قمری صورت می‌گیرد و برای ماه شوال بر این اساس نسبت به رصد هلال ماه در پهنه کشور اقدام می‌کنیم.

وی ضمن اشاره به لحظه مقارنه ماه و خورشید، ادامه داد: این لحظه زمانی است که ماه وارد آسمان شامگاهی شده است و هلال ماه ساعاتی بعد به مرز رؤیت‌پذیری در دنیا می رسد.

رصدگر هلال ماه افزود: لحظه مقارنه ماه و خورشید برای هلال شوال ۱۴۴۳ قمری در ساعت ۵۸ دقیقه بامداد یکشنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ رخ‌ می‌دهد.

ابراهیمی با اشاره به زمان رصد هلال ماه، اظهار کرد: پس از مقارنه ماه و خورشید، ماه به مدت زمانی نیاز دارد تا از خورشید فاصله بگیرد و در منطقه رؤیت‌پذیری قرار بگیرد. بنابراین از غروب فردا، یکشنبه ۱۱ اردیبهشت هلال ماه در مرکز آسیا با ابزار اپتیکی و غرب آفریقا با چشم دیده می‌شود.

عضو ستاد استهلال استان تهران تاکید کرد: در غروب ۱۱ اردیبهشت حدود ۱۹ ساعت از لحظه مقارنه گذشته است، ولی هلال ماه بسیار باریک است و تنها ۰.۶ درصد از سطح آن روشن است. بنابراین هلال در پهنه ایران با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود و با استفاده از ابزارهای رصدی، اقدام به رصد هلال باریک ماه شوال خواهیم کرد.

ابراهیمی با اشاره به وضعیت جوی برای رؤیت هلال ماه، خاطر نشان کرد: این روزها شرایط جوی همراه با ابر و غبار است و شرایط رؤیت هلال باریک شوال بسیار سخت خواهد بود.

این رصدگر هلال ماه با اشاره به رصد هلال ماه، توضیح داد: شرایط هلال شوال به گونه‌ای است که به تلسکوپ‌های بسیار پیشرفته نیاز است و برخی از رصدگران نیز با استفاده از دوربین‌های دو چشمی بسیار قوی محل قرارگیری هلال ماه را مورد کنکاش قرار می‌دهند.

وی یادآور شد: در چنین شرایطی، رصدگران وضعیت آب و هوایی را در نظر می‌گیرند و در جاهای مرتفع‌تر به دلیل کاهش گرد و غبار، مستقر می‌شوند تا بتوانند با تجربه‌ای که دارند با دقت بالا، هلال ماه را به دام بیندازند و از آن تصویربرداری کنند.

ابراهیمی با بیان اینکه شرایط جوی نامناسبی در کشور حاکم است، ابراز امیدواری کرد که بتوان با استفاده از ابزارهای رصدی قوی هلال ماه را به دام انداخت.

به گفته این محقق و رصدگر باسابقه رؤیت هلال ماه، گروه‌های رصدی متخصص جهت استهلال ماه از طرف ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در ۱۱ اردیبهشت ماه به مناطق مختلف کشور اعزام می‌شوند.

لینک کوتاه : https://sirjannews.ir/?p=14520

برچسب ها

نوشته‌های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام های بسیار طولانی منتشر نخواهد شد.